עריכה ועיבוד תמונות – למה אני משתמשת בלייטרום?

תמונות בימינו

כולנו יודעים היום שלאימג'ים יש המון כוח. הויז'ואל מעורר רגשות, זכרונות, פותח את הראש והלב, הרבה פעמים בצורה הרבה יותר מהירה ויעילה ממילים.
כאנשים שבאים להעביר מסר – בין אם כעסק ובין אם בבלוג, אנחנו עושים שימוש נרחב בתמונות כדי להשלים את המלל, כדי לחדד, להדגים ולהפנות את תשומת הלב.
אין פוסט בלי תמונה, נכון?

למה לעבד תמונות?

זה מזכיר לי את החבר שנוהג לשאול "למה כלבים מלקקים את הביצים שלהם". 

כי הם יכולים.

אז עורכים תמונות כי אפשר.

כי מה שיוצא מהמצלמה לא סתם נקרא קובץ raw, למי שמצלם במצב הזה. הוא קובץ "נא", הוא עדיין לא מוכן למאכל. אפשר להגיש אותו ככה, בוסרי. אני עצמי עושה את זה לעתים, בעיקר מהנייד, כשאין לי זמן או כוח לערוך תמונה. זה יהיה לרוב בפוסט בפייסבוק או בסטורי באינסטגרם.

אבל ברוב המוחלט של המקרים – אני מעבדת את התמונות שלי.

ושימו לב – זה לא אומר שמי שמעבד הוא צלם פחות טוב. או שהוא "מרמה". כי זה לא טבעי. כי זה משנה את המציאות. את הויכוח הפילוסופי הזה נותיר בצד בינתיים.

כוונתי היא שיש לנו חומר ביד, למה שלא ננצל את המיטב שבו? את מלוא הפוטנציאל?
אחרת, חבל. כי כמעט תמיד יש מה לשפר / לשפץ.

למה לייטרום?

מצד אחד, יש את פוטושופ – מפלצת העיבוד הבלתי מעורערת, ומצד שני – העורך של האינסטגרם, של גוגל פוטוס, פיקמונקי, קאנבה, סנאפ סיד ועוד המונים.

פוטושופ – יותר מדי
אם אתם לא צלמים מקצועיים ואתם לא מעוניינים להשקיע שעות רבות מאוד של עריכה, אני לא רואה סיבה מיוחדת ללמוד פוטושופ. היא תוכנה מדהימה, אפשר לעשות איתה דברים מופלאים ממש, אבל היא מאוד לא אינטואיטיבית, היא מסורבלת וקל מאוד לטבוע בה. יותר מזה – אין לה את הקטלוג הכל כך מוצלח לניהול וארגון התמונות.

כל היתר – פחות מדי
כבר אסקור את היתרונות של הלייטרום, אבל כבר אקדים ואומר שלא מצאתי תוכנה שנותנת פתרון לכל הצרכים הללו שהיא גם חינמית.

מה יש בלייטרום?

  1. ניהול וארגון של כל התמונות במקום אחד
    ברגע שהעלינו תמונות ללייטרום, נוצר להן קובץ ווירטואלי שמכיל את כל המידע של הטיפול בתמונה. זה כולל את כל העריכות שתעשו אבל גם את כל המיונים והדירוגים שתיתנו לתמונה, מילות המפתח וכו'.
    אז יש לנו כאן קטלוג שלם שמכיל באופן מאוד מסודר את כל התמונות שאי פעם יצרתם (אם רק תייבאו אותן לתוכנה) וזה לא משנה אם זה ממצלמה, מטלפון נייד או מרחפן. הכל נמצא במקום אחד.
  2. כלי מיון וסינון מתקדמים
    ה-workflow הרגיל שלי כולל מעבר ראשוני על כל התמונות שיצרתי בסט צילום, למשל, סימון התמונות הטובות בעיני, סינון הלא רצויות ואז עיבוד שלהן.
    כך יוצא שעל שולחן העבודה שלי 20 תמונות בלבד מתוך סשן של 250, 500 או הרבה יותר לפעמים. כל מה שלא רלוונטי עדיין קיים, אבל נסתר. אני יכולה לעשות בדרכים שונות אוספים שונים ומשונים. לדרג את התמונות שאהבתי מ-1 עד 5.
  3. החלת שינויים על מספר רב של תמונות בצורה מהירה
    אם נחזור לעשרים התמונות שצילמתי בסשן שלי, מאחר וכולן צולמו באותם תנאי תאורה, אני יכולה לעבד רק אחת מהן ולהחיל תוך שניות ספורות את כל השינויים על יתר התמונות. זה כמובן לא מונע ממני לעבור אח"כ אחת אחת ולוודא שאין דברים אחרים שארצה לתקן, אבל האופציה הזו חוסכת המון זמן ואנרגיה.
  4. צפיה לפני / אחרי
    בכל רגע נתון אני יכולה לראות את התוצאה הסופית לעומת הקובץ המקורי.
  5. עריכה לא הרסנית – הכל בר שינוי
    כאמור, כל העריכה נשמרת בקובץ וירטואלי שבקטלוג. התמונה המקורית עדיין קיימת ושום דבר בה לא נפגע.
    מעבר לזה, תמיד אוכל לחזור אחורה לכל רגע בהיסטוריה ולבטל שינוי שעשיתי.
  6. הטבעת סימן מים
    למי שאוהב להטביע סימן מים שלו – של שמו כטקסט או כלוגו – אפשר לעשות את זה בקלות.
  7. יצירת פנורמה ממספר רב של תמונות
    היום המצלמות והניידים כבר עושים את זה באופן די אוטומטי, אבל אם יש לכם רצף תמונות שתרצו לאחד לפנורמה זה אפשרי בתנאי שיש חפיפה מספקת ביניהן.
  8. HDR
    אחד הכלים החזקים שיש בעיני. HDR הוא ראשי תיבות של High Dynamic Range  – טווח דינמי רחב. כשיש לנו סיטואציה בה יש מנעד חשיפה רחב בין האזורים הבהירים לכהים – יותר מזה שהמצלמה יכולה לקלוט, נוכל לתקן את זה בעריכה. זה קורה, למשל, כשאנחנו מצלמים סלון בתוך בית עם חלונות פתוחים. הסלון עצמו יהיה כהה יחסית ומה שבתוך החלון בהיר יחסית. כדי שנוכל לקבל חשיפה טובה ומאוזנת גם של הסלון עצמו וגם של הנוף שנשקף מהחלון, נצטרך להגדיל את הטווח הדינמי של הצילום.  
    האפשרות הרווחת היא באמצעות צילום מכוון  של כמה תמונות בחשיפות שונות. גם אם לא עשינו את זה וצילמנו תמונה אחת, פיתחתי שיטה להציל את המצב לפחות חלקית, בלי שימוש במברשות.

    ואם כל מה שכתבתי כאן נשמע לכם כמו סינית, אני מבטיחה להסביר את זה בצורה מפורטת בסדנה.

  1. תיקוני פרספקטיבה
    אחד הכלים שאני משתמשת בהם המון ליישור בניינים, למשל, אבל לא רק. אחד הטריקים המהירים ביותר להציל תמונה שנראית עקומה לגמרי. ואני לא מדברת רק על יישור קו האופק בתמונה (כמו למשל, בתמונה של ים) אלא לכל צילום פנים וחוץ של משהו גיאומטרי.

  2. יצירת אלבום / ספר תמונות 
    בתהליך מאוד פשוט של drap and drop אפשר ליצור בקלות ספר תמונות, לייצא אותו בפורמט PDF ולשלוח לבית דפוס.

  3. איתור תמונות לפי מיקום גיאוגרפי
    אם המצלמה שלכם מחוברת ל-GPS והיא אוספת את הנצ של מקום הצילום, תוכלו לפתוח במודול המפה את מפת העולם ולראות על גביה איפה צילמתם כל תמונה. למי שמטייל הרבה בעולם זו אופציה נהדרת וסופר נוחה. 

דוגמאות על קצה המזלג ללפני / אחרי

הקודם
הבא

אבל היא בתשלום...

נכון. כמו שאומרים ב"הארץ", על דברים טובים צריך לשלם. 10 דולר בחודש. 
אפשר להוריד את גרסת הניסיון לשבוע, להתנסות ולראות אם זה מתאים. 

שיעור פרטי ואתם יוצאים לדרך

מה עושים בשיעור פרטי?
לא משנה אם זה פנים אל פנים או מרחוק, אני מלמדת אתכם את כל הבסיס ההכרחי כדי להתחיל לעבוד עם התוכנה. כל מה שלמדתי בעצמי בהרבה שנים של ניסוי וטעיה, קריאת מדריכים ואינסוף צפיה בסרטונים ביוטיוב ובלינדה. 
שעתיים מרוכזות של ידע יקר, טיפים וטריקים שפיתחתי בעצמי ועוזרים לי להפוך את העבודה היומיומית שלי לקלה ומהירה.

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. מאיר מרגולין

    האם יש ספר טוב ללייטרום הגרסה הווירטואלית

    1. Inbal Cabiri

      הי מאיר,
      אני לא מכירה ספר ללייטרום ואני גם לא בטוחה שאני ממליצה ללמוד מספר, לא רק בגלל שהיא כל הזמן משתנה, אלא בעיקר בגלל שקצת קשה להסביר ולהבין מספר כל מיני פעולות שעושים עם העכבר.
      יש אינסוף מדריכים ביוטיוב ואם תרצה, נפתחת סדנה בהנחייתי בתחילת חודש מרץ הקרוב.
      כל הפרטים כאן ואם יש לך עוד שאלות, אתה מוזמן לכתוב לי https://inbalcabiri.com/product/%d7%a1%d7%93%d7%a0%d7%aa-%d7%9c%d7%99%d7%99%d7%98%d7%a8%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%95%d7%a0%d7%9c%d7%99%d7%99%d7%9f-%d7%a9%d7%9c-%d7%a2%d7%a0%d7%91%d7%9c-%d7%9b%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%99/

כתיבת תגובה

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. מאיר מרגולין

    האם יש ספר טוב ללייטרום הגרסה הווירטואלית

    1. Inbal Cabiri

      הי מאיר,
      אני לא מכירה ספר ללייטרום ואני גם לא בטוחה שאני ממליצה ללמוד מספר, לא רק בגלל שהיא כל הזמן משתנה, אלא בעיקר בגלל שקצת קשה להסביר ולהבין מספר כל מיני פעולות שעושים עם העכבר.
      יש אינסוף מדריכים ביוטיוב ואם תרצה, נפתחת סדנה בהנחייתי בתחילת חודש מרץ הקרוב.
      כל הפרטים כאן ואם יש לך עוד שאלות, אתה מוזמן לכתוב לי https://inbalcabiri.com/product/%d7%a1%d7%93%d7%a0%d7%aa-%d7%9c%d7%99%d7%99%d7%98%d7%a8%d7%95%d7%9d-%d7%90%d7%95%d7%a0%d7%9c%d7%99%d7%99%d7%9f-%d7%a9%d7%9c-%d7%a2%d7%a0%d7%91%d7%9c-%d7%9b%d7%91%d7%99%d7%a8%d7%99/

כתיבת תגובה

הגעתם לסוף הפוסט, אבל יש עוד!

אדובי לייטרום צילום מסך

להתחיל לעבוד עם לייטרום

לייטרום -3, 2, 1… מתחילים אם אתם עדיין מתלבטים אם לעבוד עם לייטרום, אתם מוזמנים לקרוא למה אני עובדת עם התוכנה המעולה הזאת. ואם יש

צילום מסך הרצאה צילום אוכל ענבל כבירי

הרצאה שלי על צילום אוכל

צילום אוכל הרצאה ששודרה בשידור חי ועוסקת בצילום אוכל – באיזו תאורה כדאי להשתמש? באיזו זווית? איזה סטיילינג? וגם – מיהם הצלמים שאני עוקבת אחריהם?הכל תוך

אל תפספסו אף פוסט חדש. הירשמו כאן

חיפוש לפי נושא

מכירים את אלה שיודעות תמיד לאן ללכת, איפה המקומות הכי שווים, הכי מעניינים והכי מעוצבים? אלו הן ויקי וכריסטינה.
מי אני? קראו כאן

צריכים עזרה בתכנון טיול לספרד?

דברו איתי

לעמוד הבלוג הראשי