המדריך למרוקו – כל מה שרציתם לדעת – מעודכן 2024

מבוא

טיול במרוקו הוא קצת יותר מורכב מטיול אירופאי רגיל.
המדינה קצת יותר רחוקה, ביבשת אחרת.
המנטליות שונה לגמרי, השפות, הדת, המנהגים. הדרכים והנהיגה. האוכל. האנשים. 
בניגוד לטיולים באירופה, שם יכולתי לבחור יעד ולתכנן תוך כדי נסיעה, כאן הגמישות פחות מתאפשרת. כשהחלטנו לנסוע לשם, תיכף אספר למה, הייתי צריכה להשקיע קצת יותר במחקר המקדים כי היו לי המון שאלות שלא ידעתי את התשובה להן. גם לא הכרתי מישהו שטייל באופן עצמאי.
לכן, החלטתי להכין פוסט מבוא שייתן מענה לשאלות שהטרידו אותי כדי לקצר לכם את הדרך – מתי כדאי לנסוע, האם חייבים לטייל בקבוצה, האם מרוקו מתאימה לילדים, איך בוחרים מדריך/נהג לסהרה ועוד ועוד. הדקו חגורות.

תוכן עניינים

סדנת לייטרום אונליין מאי 2021

דמיינו איך זה לשמוע ״וואו״ על התמונות שלכם

סדנת עריכת תמונות בלייטרום אונליין - נפתחה ההרשמה המוקדמת למחזור מאי 2021

למה לנסוע למרוקו

יש לי כלל עם עצמי. אני שואפת לצאת לחופש במקומות שהם לא יותר קרים מהאזור שבו אני גרה. כשגרים בספרד, זו קצת בעיה. לכאורה, אפשר לנסוע עם הרכב כמעט לכל מקום באירופה. הבעיה היא שכמעט כל אירופה מאוד קרה בחופשת החורף. בשנה שעברה הדרמנו למלאגה ולכפרים הלבנים שבאנדלוסיה.
מה שמשך אותי למדינה הזאת היה המגוון – הרים גבוהי פסגות, חופים, ערים שוקקות והמדבר. הצלחנו הפעם להגיע לשלושה מתוך ארבעת גורמי המשיכה – את החופים השארנו לפעם הבאה. מעבר לזה, השווקים מאוד סקרנו אותי.
מאחר והיו ברשותנו תשעה ימים, החלטנו לקחת טיסה. מחקר זריז באינטרנט העלה שמרקש צריכה להיות עיר גדולה ומרשימה ולכן היא היתה היעד שנבחר. הזמנו טיסה הלוך ושוב מברצלונה למרקש. ואז נזכרנו שגם יש את הסהרה וככל שחשבנו על זה, הבנו שזו חוויה שלא כדאי לוותר עליה. נכון, המדבר קצת רחוק ממרקש, אבל הצלחנו לגשר על הפער וגם לא לנהוג. כל הפרטים מיד. 

מי חי במרוקו

מסתבר שזו המדינה הערבית הרביעית בגודלה בעולם, אחרי מצרים, אלג'יר השכנה וסודן.
יש בה כ-35 מיליון איש כיום. 
במרוקו חיים לא רק מרוקאים, אלא גם ברברים (Berber) ובני שבט הטוארג – קבוצות אתניות הפזורות בצפון אפריקה.
בהרבה מאוד מקומות אפשר לראות שרידים לקהילה היהודית העניפה שהתגוררה כאן. שמעתם פעם מישהו אומר "סבא שלי היה ה___ של המלך, ממש בכיר שם"? 

חייבים לטייל בקבוצה?

אז זהו, שלא. קראתי בהרבה מקומות (בעברית) כללים לפיהם מטיילים ישראלים לא יכולים להיכנס למרוקו כיחידים, אלא רק עם קבוצה מאורגנת ואח"כ הם יכולים להתפצל. אנחנו הגענו אמנם מספרד, אבל בן זוגי שהוא בעל דרכון ישראלי בלבד נכנס איתנו ללא קבוצה ולא היתה שום בעיה. 

מתי לבוא?

אנחנו ביקרנו בחופשת הקריסמס, בתחילת ינואר. ככה זה כשגרים בניכר. מזג האויר היה שמשי מאוד כל הזמן. הטמפרטורות ביום, במרקש, היו באזור ה-20 ובלילה ירדו לאזור החד ספרתי. במדבר היה קר יותר. בסהרה הטמפרטורה בלילה צנחה למעלה בודדת אחת.
בפסגות האטלס היה שלג. 
מבחינת לבוש, הצטיידנו במעילים שהיו שימושיים כל הזמן. בסהרה לבשנו ביגוד טרמי תחתון בנוסף וזה לגמרי הספיק. 
אני מניחה שבאביב מזג האויר נוח יותר ובקיץ כמובן. יש לשים לב שלא מומלץ להגיע לסהרה בחודשי הקיץ בגלל החום הכבד.
מבחינת חגים, עדיף לא להגיע בזמן הרמדאן, משום שהרבה מסעדות ובתי קפה סגורים במהלך היום בשל הצום.

מדבר סהרה מרוקו ענבל כבירי
אל תוותרו על המדבר

ויזה למרוקו

מי צריך ויזה? (*עדכון יולי 2023*)
נכון לכתיבת שורות אלו, בעלי דרכון אירופאי אינם זקוקים לויזה מיוחדת על מנת להיכנס למרוקו. 
מי שברשותו דרכון ישראלי בלבד צריך להוציא ויזה. הויזה מונפקת ל-30 יום בלבד. 
בעקבות החתימה על נרמול היחסים בין ישראל למרוקו בדצמבר 2020, יש צפי לביטול הצורך בויזה. יש להתעדכן בעניין זה מול שגרירות מרוקו במקום מגוריכם. זה עדיין לא קרה.

הנפקת ויזה בישראל
מה שמקבלים מראש זה אישור כתוב לצורך הטיסה.
בעת ההגעה לביקורת הדרכונים בשדה התעופה, יש לגשת למשרד ההגירה ושם מקבלים את הויזה עצמה, כאמור ל-30 יום בלבד. 
חדש – כיום אפשר לבצע את התהליך אונליין באתר הזה.
יש סוכנויות שיעשו את התהליך עבורכם תמורת דמי טיפול.
לא התנסיתי עדיין, אז אין לי המלצה על נותן שירותים בעניין הזה. גגלו ותמצאו מספר סוכנויות שיעשו עבורכם את השירות הזה בלי לצאת מהבית.

הנפקת ויזה בחו"ל
בעלי דרכונים ישראליים בחו"ל יכולים לגשת לקונסוליה המרוקאית באזור מגוריהם. מדובר בתהליך לא מורכב, אבל הוא אורך קצת זמן ולכן מומלץ לעשות אותו כמה שיותר מוקדם. עבור בן זוגי זה היה בחינם. מי שעוקב אחרי הבלוג, יודע שעם כמה שאני מנסה, אני לא מצליחה להצטיין בתכנון מראש. האמת היא שהפעם זה לא היה לגמרי באשמתנו אבל איכשהו יצא שרק שבוע לפני הנסיעה בן זוגי חד-האזרחות קיבל את אשרת הנסיעה. כך נחסכה ממני אי הנעימות של השארתו לבד בספרד בזמן שאני והילדים נופשים במרוקו. מכל מקום, למרות שזה קצת פחות הגיוני, התבקשנו קודם כל להזמין את הטיסה והמלון ורק אחר כך להתחיל בתהליך. אני לתומי סברתי שיותר הגיוני להזמין הכל כשיש אישור על הויזה ביד. הקונסוליה, מצידה, דרשה לראות תאריכי נסיעה, אישור על הזמנת טיסה ומלון. שימו לב לזה. כדאי להזמין טיסה עם ביטוח למקרה של ביטול ומלון שגם בו ההזמנה ניתנת לביטול ללא חיוב מראש. 

הגעה למרוקו

היום יש כבר טיסות ישירות בין ישראל למרוקו. אל על וישראייר מפעילות קווים ישירים למרקש ולקזבלנקה. 
אנחנו טסנו במשך שעתיים מברצלונה למרקש. אפשר להגיע גם במעבורת מספרד או מצרפת. 

תחושת בטחון

העניין הזה הוא מאוד סובייקטיבי, אני יכולה רק לשתף בתחושות שלי ושל משפחתי. לרגע לא הרגשנו אי נעימות / חוסר נוחות בגלל היותנו ישראלים. אנחנו מדברים בינינו עברית ולא חשנו שום סימן שזה מטריד או מעניין מישהו. בעניין הזה הופתענו מאוד לטובה. 

נעליים מרוקאיות ענבל כבירי

שפה

דוברי הערבית-המרוקאית והצרפתית ישמחו כאן מאוד. בהרבה מקומות נתקלנו בדוברי ספרדית שוטפת. אפשר להסתדר בקלות עם אנגלית בלבד. 

נהיגה במרוקו

אנחנו קצת חששנו מהעניין הזה (וגם רצינו שסוף סוף מישהו אחר ינהג במקומנו) ולכן שכרנו נהג עם רכב שייקח אותנו למדבר. בדיעבד, הנהיגה כאן לא מסובכת. יש שילוט באותיות לטיניות ולא רק בערבית, הדרכים נוחות ככלל לנהיגה (בהרבה נקודות היו עבודות בכביש).  בדרכים הבין עירוניות ראינו הרבה שוטרים. את הנהג שלנו עצרו מספר פעמים לביקורת. באחת הפעמים, כשהוא התעכב כמה דקות, הוא סיפר שהשוטר ביקש ממנו כסף לקפה. 

דרך מתפתלת מרוקו ענבל כבירי

ילדים

אם תשאלו אותי, בעיני מרוקו מאוד מתאימה לילדים. בן הארבע ובן השמונה מאוד מאוד נהנו מהטיול. זו חוויה תרבותית שלא פוגשים כל יום. מה שצריך לקחת בחשבון –
1. זו מדינת עולם שלישי. אפילו שזו לא פעם ראשונה שלי בסוג כזה של מקום, גם לי לקח קצת זמן להתרגל, אז על אחת כמה וכמה לילדים. תנו להם זמן לעבד את מה שקורה. זה עומס לא רגיל של גירויים לא מוכרים.
2. שהיה ממושכת ברכב – בטיול ממרקש לסהרה היו שעות ארוכות ורבות של נסיעה. בדקו מראש והיערכו בהתאם (למשל – בקשו מילדכם שלא לשבור את הטאבלט ערב לפני הנסיעה). לנו עזרו אייפודים עם מוזיקה.
3. ילדים קטנים עם עגלות או טיולונים – זה כבר די מאתגר. הרחובות בעיר העתיקה של מרקש צרים מאוד והם משמשים הרבה מאוד אמצעי תחבורה שונים, גם כאלה פחות צפויים. באופן כללי, גם בלי עגלות, כדאי מאוד להצמיד את הילדים לשוליים של הרחוב מחשש לדריסה. אופנועים נוסעים שם במהירות מאוד גבוהה. התניידות עם עגלה היא יותר מאתגרת שם והייתי שוקלת אותה בכובד ראש.
בקרוב אסיים לכתוב את הפוסט שמפרט מה עשינו בדיוק במרקש ובמדבר. 

מרקש מרוקו ענבל כבירי

אנשים בכלל

המרוקאים מאוד אוהבים ילדים. הם גם מאוד אוהבים להפגין את התלהבותם מילדים. בן הארבע חובק, נושק והונף באויר כמה פעמים ביום. גם בלי ילדים תזכו לקבלת פנים חמה ועוטפת לכל מקום שתגיעו, שתכלול לפחות פינת ישיבה נעימה, תה חם ועוגיות. כידוע, סירוב לשתות תה הוא לא מנומס וכדאי לזרום עם הטקס. 
קראנו המלצות להביא סוכריות לנהרות הילדים שישתרכו אחרינו בבקשה לקצת מעות – זה לא קרה. לא נהר ולא נעליים. מדי פעם הציעו לנו עזרה בניווט, תוך ציפייה לטיפ. סירבנו בנימוס. 

כסף

המטבע המקומי הוא דירהאם והוא שווה ערך ל-35 אגורות או 1 יורו בקירוב. צריכים מחשבון מט"ח? אני משתמשת באתר הזה.
את הכסף החלפנו בשדה התעופה. אפשר לשלם בהרבה מאוד מקומות בכרטיס אשראי. 
שמענו וקראנו הרבה על הבקשיש. באופן אישי לא נתקלנו בשום דרישה כזו, למעט הנהג שלנו שסיפר שהתבקש על ידי שוטר לתת לו כסף לקפה. 
מיקוח – החלק המעייף של הטיול. כל מה שאינו אוכל או שתיה מתומחר בצורה מוגזמת, שלא לומר מופרזת בצורה קשה ואין מנוס אלא להתמקח. בהתחלה זה בסדר, אחרי כמה ימים זה קצת מעייף.
המסקנות שהגענו אליהן אחרי ניתוחים וחקר מעמיק – 
1. המחירים שיוצגו לכם גבוהים לפחות פי ארבעה מהמחיר הריאלי שלהם. 
2. במסעדות שהן סמי תיירותיות, כלומר שמגיעים אליהן גם תיירים וגם מקומיים (רחוק מהכיכר המרכזית) יש מחירים לתיירים ומחיר למקומיים. הראיות כאן לפניכם. 
3. בכפרים הקטנים המחירים לא בהכרח יהיו זולים יותר. 
מוניות – גם איתם אפשר וכדאי להתמקח. יש לשים לב שבערים יש מוניות גדולות, שלוקחות מחיר גדול ומוניות קטנות, שלוקחות מחיר קטן. משפחה של ארבעה יכולה להיכנס למונית קטנה ולשלם פחות מנסיעה במונית גדולה. 

ארוחת בוקר מרקש ענבל כבירי
זו דווקא היתה ארוחת בוקר מצוינת

אוכל במרוקו

לקח לנו קצת זמן להתאפס על זה. האוכל המרוקאי היה מבחינתנו קצת מאכזב. פחות מתובל ממה שציפינו, השימוש במלח מאוד מצומצם. אין מה לדבר על חריף. 
ארוחות בוקר – למעט מקום אחד, ארוחות הבוקר היו צנועות למדי. זיתים, לחם, גבינה משולשת, ריבות. לפעמים קרואסונים, לפעמים עוגה. 

צמחונים וטבעונים 
נמנעים מבשר יכולים להסתדר במרוקו. ברוב המקומות אפשר לבקש ולקבל מנה של טאג'ין ירקות, שמוגש בכלי הבישול שלו. ככל שמדובר בקוסקוס, יש להיזהר. הקוסקוס מוגש בדרך כלל בצלחת עליה עורמים את הגרגירים ועליהם מניחים את הירקות. ברוב המקרים מדובר בירקות שבושלו ביחד עם עוף או כבש. גם אם תשאלו, הם ברוב המקרים יאמרו שזה רק ירקות ואז פתאום תמצאו איזו עצם בצלחת. המסעדות המקומיות, כדרכן של המשפחות המאושרות, דומות מאוד זו לזו. הרבה הפתעות – אין. אם אתם באים ליותר מימים ספורים, ייתכן שתרצו לגוון את התזונה שלכם ואולי תרצו לפקוד מסעדות בסגנונות אחרים, הנפוצות יותר בערים הגדולות. 
בקרוב מאוד אסיים לכתוב את הפוסט על המסעדות שבהן אכלנו במרקש. רוצים לקבל אותו למייל? מוזמנים להירשם למטה.
עדכון יוני 2022 – הפוסט הושלם! הוא כאן בשבילכם.

לינה במרוקו

בערים הגדולות אני ממליצה בחום רב לישון בריאד – במקור כינוי לחצר פנימית פתוחה בדרך כלל שיש לה גינה ומקור מים (מעין, מזרקה או בריכה) והיום תיאור לבית הארחה מסורתי. 

מאחר ויש כל כך הרבה אופציות שוות ללינה במרקש, הקדתי לנושא פוסט נפרד – המדריך לריאדים במרקש.

מה עושים במרקש?

מתחילים בללכת ברחוב. כמו בכל מדינת עולם שלישי, זאת חוויה בפני עצמה שמעלה קשת של תחושות ורגשות. 
אם אתם אוהבים עיצוב, אני מזמינה אתכם לקרוא על המקומות המעניינים ביותר בעיני במרקש – החל ממלון לה ממוניה ועד חנויות בוטיק שוות.

הגן הסודי מרקש ענבל כבירי
זה אחד המקומות שמופיעים בפוסט על המקומות השווים - כדאי לכם לקפוץ אליו
מרצפות מרקש ענבל כבירי

איך לבחור נהג לטיול בסהרה? נקודות שכדאי לשים אליהן לב

מפאת קוצר הזמן, שהרי אנחנו לא ממיטיבי התכנון, לא היתה לנו אופציה לחקור את השוק. קיבלנו המלצה מחבר לעבודה על חברה שמוציאה טיולים שתפורים מראש למספר ימים למדבר. ראינו שהיו טיולים של שלושה ימים ומעלה. בחרנו ארבעה, כדי לרווח קצת את הנסיעות הארוכות. 
מה שקונים זה את החבילה – נהג, רכב, מסלול קבוע אך ניתן לעיצוב, בתי מלון, ארוחות בוקר וערב. החבילה שהזמנו נקראה איפושהו Luxury. אני לא בטוחה שזו ההגדרה הכי מדוייקת למה שחווינו, אבל שוין. 
מה שכדאי לבדוק לפני שמזמינים כזה – 
1. האם זה טיול פרטי רק שלכם או של כמה אנשים / משפחות שנוסעות יחד. 
2. איפה לנים בכל לילה? שווה להציץ בבוקינג ולבדוק את חוות הדעת על בתי ההארחה. 
3. באיזה רכב נוסעים? אנחנו נסענו בטויוטה לנד קרוזר שהיתה סופר נוחה, אפילו ליושבים מאחור. 
4. כמה שעות תהיו ברכב בכל יום? זה חשוב במיוחד אם באים אתכם ילדים. נסו להעריך אם זה ריאלי עבורם.
5. אילו ארוחות כלולות במחיר? האם יש אופציות צמחוניות / טבעוניות? לדרוש להודיע את זה מראש לכל המקומות בהם תאכלו. לרוב, כל הנהגים (גם בטיולים הפרטיים) לוקחים את הלקוחות שלהם לאותן מסעדות. לא כולן טובות. בררו האם זה גמיש והאם תוכלו אתם לבחור את המסעדות בהן תעצרו בדרך. 
6. איזה סוג לינה יש במדבר? האם יש חימום, שירותים, מקלחת באוהל? זה חשוב לדעת על מנת להיערך מראש עם ביגוד טרמי. 
7. מתי נערך טיול הגמלים? אם אתם מטיילים בחורף כמונו, שימו לב שעדיף לעשות טיול בשקיעה, כאשר עדיין יחסית חם בחוץ מאשר בזריחה, אז היציאה היא לפני עלות השחר והטמפרטורה קרובה מאוד לאפס. 

טיול ממרקש לסהרה

על הנהג שאנחנו לקחנו לא אוכל להמליץ, אבל מצאתי לכם טיולים מאורגנים שקיבלו ציונים גבוהים מאוד ושווה לבדוק אותם – בניגוד לנהגים שתמצאו שם "ברחוב", זו חברה שיש לה "אבא ואמא" אם חס וחלילה קורה משהו. זה מאוד חשוב כי די קל ליפול בנושא הזה. 
טיול של 3 ימים ממרקש לסהרה 
ט
יול של 3 ימים ממרקש לסהרה כולל אוכל

אם אתם רוצים לנסוע למרוקו ויש עוד משהו שתרצו לדעת, אשמח אם תשתפו

לפוסט הזה יש 31 תגובות

  1. מרב

    וואוו איזה פוסט שווה, תודה לך! יש לך פרטים נוספים על קואופרטיב הנשים שמייצרות שטיחים?

    1. Inbal Cabiri

      Thanks, Kristina!

  2. אורלי

    אנחנו בשנות הששים מעונינות לטייל שבועיים במרוקו ורוצות מדריכה\ נהגת – יכולה להמליץ? עוד רעיונות של על מה להסתכל, לאן לנסוע, איפה לגור ועוד כל טיפ יתקבל בברכה

  3. שאול

    שלום ענבל. באמת פוסט לעניין ומעשיר. אנחנו זוג 70+ . שוקלים טיול שורשים (אשתי) + כמובן טיול כללי. האם לדעתך יש אופציה לקחת נהג/מדריך פרטי לכל אורך המסלול.

  4. יצחק

    פוסט מעולה. תודה רבה.
    אנחנו קבוצה של כעשרים איש המתכננים לנסוע
    לשם בסוף אפריל.
    האם יש מדריך מומלץ שיארגן את הכל?
    כלומר, בתי מלון סיורים וכד'?

  5. שירה

    אם מטיילים לבד, האם ניתן לעבור בקלות מעיר לעיר? קזבלנקה, פס, מרקש, העיר הכחולה?

    1. Inbal Cabiri

      הי שירה, אני הייתי רק במרקש ובמדבר. לקחתי נהג, אז לא יודעת לומר לך על מקומות אחרים.

  6. גיא

    הי, תודה על הפוסט המלמד, מה העלות של המדריך מקומי בפורמט שאת מציגה כאן?
    תודה

  7. מתי

    שלום ענבל
    אני ובעלי מתכננים לנסוע עוד חודש למרקש
    רציתי לשאול האם את הזמנת מכאן את המלונות?
    כי אז אנחנו ממש אמורים להיות מתוכננים בימים
    או שאפשר להזמין כשאני מגיעה למקום?
    תודה

  8. סהר

    מקסים!!! תמיד רציתי לטוס למרוקו ועדיין לא הגיעה ההזדמנות! שומרת לי את הפוסט שלך להמשך ומקווה שזה יקרה בקרוב!!

    1. Inbal Cabiri

      הי סהר, פתאום קפצה לי התגובה שלך ממזמן. תודה רבה! ככ ממליצה לנסוע למרוקו. אני בטוחה שאגיע לשם שוב.

  9. נעה כרמון

    איזה פוסט נפלא ענבל! נתת המון רקע ופרטים וגרמת לי לקחת ברצינות את מרוקו כיעד.
    בכללי יש לי נטייה לטייל באירופה, גם מסיבות תקציביות, אבל אני מקווה שיצא לי להגיע מרוקו, התמונות מהפוסט של הריאדים
    נחקקו עמוק 🙂

    1. Inbal Cabiri

      מבינה אותך לגמרי, אין על אירופה.
      גם אנחנו מטיילים באירופה בלי סוף, במיוחד מאז שעברנו לגור כאן.
      ודווקא בגלל זה, הנסיעה למרוקו היתה כל כך מרעננת.
      כל כך שונה, רק קצת דומה.
      תודה!

  10. ינינה

    טוב, נגמרו התירוצים… לגמרי חייבת לנסוע.
    תודה רבה על השיתוף ועל הפחת הבטחון. זה אחד היעדים שנמצאים גבוה ברשימת החלומות שלי.

    1. Inbal Cabiri

      ינינה, אין לי ספק שתיהני! זה מקום מטריף. אוטוטו יוצא הפוסט על מרקש 🙂
      תודה לך 🙂

  11. נעה

    אחד המקומות שחשבתי שבחיים לא אסע אליהם. הפוסט שלך גרם לי לפקפק בעצמי אז מי יודע – אולי בעתיד???.

    1. Inbal Cabiri

      לפני שנתיים, גם אני לא חשבתי שאגיע לשם. והנה! זה קרה.
      ממליצה ממש.

  12. עדי

    תודה רבה! אשמח לקבל את ההמלצות למסעדות, אני חושבת שנרשמתי לפוסטים חדשים למייל אבל לא בטוחה שזה תפס (:

    1. Inbal Cabiri

      הי עדי, את רשומה 🙂 תקבלי בקרוב

  13. ורד בן דרור

    היי פוסט מעולה בתזמון נהדר לקראת טיול משפחתי בסוכות . תודה רבה

    1. Inbal Cabiri

      הי ורד, תודה רבה! איזה כיף לכם שאתם נוסעים 🙂 יהיו עוד פוסטים.

  14. מירית

    ענבל יקרה,
    פוסט מדהים, כתוב יפה ומלא במידע בפרטים תורמים ורלוונטיים…היינו בסוכות שנה שעברה ולא מיצינו מחכה כבר לפעם הבאה תודה לך על פוסט מושקע אשמח להיות אתך בקשר לפני הנסיעה???

    1. Inbal Cabiri

      הי מירית, תודה רבה. שמחה שנהנית 🙂 מוזמנת ליצור איתי קשר.

  15. Sari Even

    אני בדיוק שוקלת נסיעה למרוקו, פוסט נהדר והמון מידע רלוונטי. ביקרתי לפני מספר שנים ולא מיציתי, ביקרנו במרקש וקזבלנקה אבל יש עוד כל כך הרבה מקומות לראות. רק טעמתי ומחכה להמשך…..

    1. Inbal Cabiri

      הי שרי, תודה! ממליצה ממש לנסוע למדבר. בדיוק עובדת על עוד פוסטים…

  16. רינת

    וואו, איזה פוסט שווה!! יש לי חלום לבקר במרוקו אבל אשמח לשמוע מה בדיוק עשיתם שם עם הילדים…

    1. Inbal Cabiri

      הי רינת, תודה! פוסטים נוספים בדרך…

  17. sheila

    איזה יופי של פוסט
    יאללה פעם שלישית על הילדים

    1. Inbal Cabiri

      תודה רבה, שילה! בטוחה שתהיה לכם חוויה מדהימה עם הילדים

כתיבת תגובה

הגעתם לסוף הפוסט, אבל יש עוד!

אל תפספסו אף פוסט חדש. הירשמו כאן

חיפוש לפי נושא

מכירים את אלה שיודעות תמיד לאן ללכת, איפה המקומות הכי שווים, הכי מעניינים והכי מעוצבים? אלו הן ויקי וכריסטינה.
מי אני? קראו כאן

צריכים עזרה בתכנון טיול לספרד?

דברו איתי

לעמוד הבלוג הראשי